Proef onze Meyer's Gin Belgian Premium Gin M1!

De eerste eigen  Meyer's Gin werd M1 of M-One gedoopt!

Enkele maanden geleden kregen Christophe Demeyer en zijn Sommelier Conseil Tim Veys het "gekke" idee om een eigen Belgische gin op de markt te brengen.

Het recept zat in hun hoofd en met de hulp van een meesterstoker zijn ze tot een unieke, kwalitatieve gin gekomen. Geen aftreksel van een goedkope jenever, maar een ronde en zachte gin die je puur kan drinken, of gecombineerd met een neutrale tonic.

Het Concept:

Het concept rond Meyer's Gin bestaat uit twee grote pijlers.

1. Een gin die aan heel wat basiseisen moet voldoen: kwaliteit, originaliteit, toegankelijkheid, ...
2. Een aantrekkelijke presentatie die ons idee perfect naar buiten brengt. Wij vonden een ideale partner in Artwerk. Samen zijn we na een lange tocht op dat éne ontwerp gekomen dat ons het 'wauw'-gevoel gaf.

1° - Een eerste lijn die door het concept loopt is zilver. " Gin was the workman's drink, silver is the workman's gold ".
2° - Het tweede uitgangspunt van het concept is balans. " Outer simplicity + inner complexity = balance "

De uiterlijke eenvoud en strak design is het tegenwicht van de innerlijke complexiteit.

Meyer's Gin in de kijker:

Reviews:

"Meyer's Gin heeft een unieke kracht : hij kan gedronken worden zonder tonic. Hij is gemaakt voor een breed publiek. De fruitige toets en florale structuur zorgen voor een ultieme smaakbeleving. De tonic die ik bij deze gin prefereer is de Fever-tree Light."

Ginomaniac Frederiek Vandenberghe - Restaurant Hobo's Waregem

Hier leest u het volledige perbericht opgeschreven door Gin-Experte Isabelle Boons

Meyer’s Gin: unieke gin met de kiwibes als protagonist in het glas

Christophe Demeyer en Tim Veys stellen nieuwe gin voor
Woensdag 2 april was opnieuw een mijlpaal in de Belgische gin-geschiedenis. Christophe Demeyer, zaakvoerder Huis Christophe Demeyer uit Outrijve, en Tim Veys, Sommelier Conseil, stelden in “De Brasserie” in Avelgem hun nieuwe gin voor: Meyer’s gin. Een unicum in het brede landschap van deze publiekslieveling. Want voor de eerste keer wordt de kiwibes als voornaamste ingrediënt gebruikt in een premium gin. Origineel, kwalitatief en perfect in balans.
Kiwibes in de hoofdrol Beetje bij beetje verovert gin de hele wereld. Samen met de ontwikkeling op het bord evolueert ook de beleving in het glas in het kielzog van de gastronomie. Meyer’s Gin is dan ook een pareltje die ongetwijfeld heel wat creatievelingen zal aanzetten tot mixen en proeven. Met de kiwibes als protagonist wordt een nieuwe smaakbeleving in de wereld van de gin tentoon gesteld. De kiwibes heeft de grootte van een druif en de smaak van een rijpe kiwi: aromatisch, zoet en zomers. De vrucht tilt het recept van Meyer’s Gin naar ongeziene hoogtes en zorgt ervoor dat de gin uiterst zacht aandoet. Een feest in het glas én in de mond, gecreëerd door de master distiller op ambachtelijke wijze.
 
Drink puur of mix-it
Meyer’s Gin kan perfect puur gedronken worden. Fruitig met subtiele anijs tinten in de neus, zacht in de mond en prikkelend op de tong. Een uitgerekte nadronk die ervoor zorgt dat de
gin lang blijft nazinderen. Meyer’s Gin laat zich het best mixen met een neutrale tonic zoals Thomas Henry. Botanicals zijn eigenlijk overbodig, maar een zeste van limoen kan perfect.
 
Silver lining
In Artwerk, een toonaangevend grafisch bureau uit Zwevegem, vonden Christophe en Tim de uitgelezen partner om hun gin op een elegante manier te presenteren. Rode draad doorheen het concept is “zilver”. Gin was vroeger immers de drank van de arbeidersklasse en zilver was het goud van de werkman. De fles is stoer, strak en eenvoudig. De creators zweren immers bij de inhoud van de fles. Toch zal de fles zeker niet misstaan achter de bar.
 
Meyer’s Gin en topchefs
Zij die denken dat gin-tonic voorbestemd is om alleen te staan, hebben het goed mis. Heel wat gerechtjes, van tapa tot dessert, vinden een ideale metgezel in gin-tonic. Gin-tonic scherpt het smaakpalet aan en zorgt voor een totaal nieuwe beleving. Gin biedt immers een fles vol mogelijkheden: een gin-tonic die perfect past bij wat zich in het bord bevindt,
verwerkt in het recept, of beide. Gin inspireert menig gastronoom tot verrassende combinaties en is niet meer uit de keuken weg te denken. Zo zal iedere maand een topchef aan de slag gaan met Meyer’s gin en een “ginilicious recept” creëren . Tim Boury, chef van gelijknamig sterrenrestaurant uit Roeselare, zal de spits afbijten.
 
To be continued…
Deze oerdegelijke West-Vlaamse gin is de eerste creatie van Christophe en Tim. Ondertussen zijn de ondernemers volop bezig aan het uitdenken van nieuwe recepturen. Ongetwijfeld een duo om in de gaten te houden.
 
Voor verdere informatie:
 
Huis Christophe Demeyer
+32 485 17 65 66
www.meyersgin.be
info@meyersgin.be

Meer fotos